Τίνα Ταμβάκη - Μυλοπόταμος - Κύθηρα

Ευχαριστούμε τη φίλη και συνεργάτη μας κυρία Τίνα Ταμβάκη για τη βοήθειά της σε φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό της αρχείο, σχετικό με τις εκδηλώσεις στα Κύθηρα.

Η κυρία Τίνα Ταμβάκη είναι γραμματέας στο Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης.

Ασχολείται με τη φωτογραφία έτσι ώστε να μπορέσει να αναδείξει τις ομορφιές του νησιού μας. Είναι παρούσα στις περισσότερες τοπικές εκδηλώσεις με σκοπό να αποτυπώσει την κάθε μοναδική στιγμή.

Περισσότερα...

Τάκης Πολίτης - ADELIN FM - Αγία Πελαγία - Κύθηρα

Ευχαριστούμε το φίλο και συνεργάτη μας κύριο Τάκη Πολίτη για τη βοήθειά του με φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις των Κυθήρων καθώς και φωτογραφικό υλικό από τοποθεσίες του νησιού μας.

Από το 1989, με έδρα τον οικισμό της Αγίας Πελαγίας, το ραδιόφωνο των Κυθήρων που όλοι αγαπήσαμε, είναι συνεχώς κοντά μας. Στα ερτζιανά των Κυθήρων στους 107,3 ο Adelin FM έχει γράψει τη δική του ιστορία στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία.

Με ιδιαίτερη έμφαση στην τοπική ενημέρωση, με καθημερινά ρεπορτάζ, ζωντανές εκπομπές, συνεντεύξεις και Ελληνική λαϊκή μουσική, ο σταθμός ψυχαγωγεί και ενημερώνει τους κατοίκους των Κυθήρων αλλά και τους κατοίκους της Λακωνίας.

Περισσότερα...

Πολυχώρος Πολιτισμού "Του Φάβα το λιοτρίβι" Ιδιοκτήτες : Κώστας Παυλάκης - Ελένη Πρωτοψάλτη

Ευχαριστούμε τους φίλους και συνεργάτες μας Κώστα Παυλάκη και Ελένη Πρωτοψάλτη που μας βοήθησαν με φωτογραφικό υλικό από το αρχείο τους για να συμπληρώσουμε τις φωτογραφίες στο web-site μας, με εικόνες από τοπία και αξιοθέατα των Κυθήρων.

Είναι οι ιδιοκτήτες του Πολυχώρου Πολιτισμού «Του Φάβα το Λιοτρίβι» στα Μητάτα Κυθήρων.

Στου Φάβα το λιοτρίβι ο επισκέπτης μπορεί να μάθει πως γινόταν η παραγωγή του ελαιόλαδου τα παλιά χρόνια. Επίσης στον ίδιο χώρο, μπορείτε να επισκεφθείτε το αναπαλαιωμένο Κυθηραϊκό σπίτι.

Μπορείτε να ψωνίσετε από το παλιό παντοπωλείο, διαλέγοντας μέσα από μια ποικιλία τοπικών προϊόντων. Όσοι επισκέπτες επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για την τοπική Τσιριγώτικη κουζίνα, εδώ θα βρείτε το βιβλίο «Ταξίδι στις γεύσεις των Κυθήρων» από τις εκδόσεις «Κυθηροποιήματα».

Περισσότερα...

Photo Art - Κωνσταντίνος Γεωργιάδης

Ευχαριστούμε το φωτογράφο και συνεργάτη μας κύριο Κωνσταντίνο Γεωργιάδη για τη βοήθειά του.

Πληροφορίες στο web-site fotovk.gr

Ο κύριος Γεωργιάδης μας πρόσφερε φωτογραφίες από τοπία και αξιοθέατα των Κυθήρων και έτσι μπορέσαμε να εμπλουτίσουμε τις σελίδες μας που αναφέρονται στις ομορφιές του τόπου μας.

Έχει εργαστεί για πάνω από μια δεκαετία, με επιτυχημένες παραγωγές που αφορούν το Γάμο, την Βάπτιση, την άγρια ζωή, πορτρέτα, εσωτερικούς χώρους, προϊόντα και εκδηλώσεις.

Η εξειδικευμένη του γνώση για τον φωτισμό και τη σύνθεση καθώς και οι post-production τεχνικές αιχμής που χρησιμοποιεί, επιτρέπουν να πιάσει την ουσία της στιγμής.

Περισσότερα...

Εφημερίδα Κυθηραϊκά - Εμμανουήλ Καλλίγερος

Ευχαριστούμε το φίλο και συνεργάτη Εμμανουήλ Καλλίγερο για τη βοήθειά του σε φωτογραφικό υλικό από το αρχείο της Εφημερίδας "Κυθηραϊκά" , Μ&Π Καλλίγερος».

Ο κύριος Καλλίγερος από το 1988 εκδίδει τη μηνιαία εφημερίδα "Κυθηραϊκά" κι από το 1991 τον Ιστορικό και Τουριστικό Οδηγό "Κύθηρα", που κυκλοφορεί σε πέντε γλώσσες κι έχει κάνει πολλαπλές εκδόσεις μέχρι σήμερα.

Περισσότερα...