Παραλίες των Κυθήρων

Συνολικά οι ακτές των Κυθήρων εκτείνονται σε μήκος 43 ναυτικών μιλίων. Κολπίσκοι και παραλίες περιβάλλουν όλο το νησί. Οι περισσότερες με μικρά ή μεγάλα βότσαλα και λιγοστές με άμμο, άλλες με γαλαζοπράσινα νερά και άλλες πορφυρές, σας προκαλούν να τις εξερευνήσετε. Στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι επισκέψιμες με το όχημά σας και άλλες μόνο από τη θάλασσα. Στην Αγία Πελαγία και κοντά στον οικισμό έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε μερικές από αυτές.    

Κακιά Λαγκάδα - Κύθηρα

kakia-lagada-01Στο BA τμήμα του νησιού και πέντε λεπτά με το όχημά σας από το χωριό της Αγίας Πελαγίας, βρίσκεται η παραλία Κακιά Λαγκάδα.

Είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία.

Σε κοντινή απόσταση μπορείτε να επισκεφθείτε το φαράγγι της Κακιάς Λαγκάδας, το σημείο που ο πειρατής Μπαρμπαρόσα έκανε την απόβασή του και αναρριχήθηκε προς τον οικισμό Άγιο Δημήτριο, τη σημερινή Παλαιόχωρα.

Περισσότερα...

Λορέντζου - Κύθηρα

Μικρή παραλία στο ΒΑ τμήμα του νησιού, πριν την Κακιά Λαγκάδα και κοντά στο χωριό της Αγία Πελαγίας. Μπορείτε να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά της και να απολαύσετε τη σκιά στη μικρή σπηλιά που δημιουργούν τα βράχια. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, έτσι θα πρέπει να εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα.

Φυρή Άμμος στην Αγία Πελαγία - Κύθηρα

firi-amos-agia-pelagia-02Κοντά στον οικισμό της Αγίας Πελαγίας και στο ΒΑ τμήμα του νησιού βρίσκεται η παραλία Φυρή Άμμος.

Χαρακτηριστικό είναι το πορφυρό χρώμα της αμμουδιάς της.

Είναι μεγάλη σε έκταση και με εύκολη πρόσβαση.

Δροσιστείτε στα κρυσταλλένια νερά της και χαρείτε την ηρεμία που σας προσφέρει.

 

 

 

Περισσότερα...

Νέος Κόσμος - Κύθηρα

neos-kosmos-01Ακόμα και με τα πόδια από το χωριό της Αγίας Πελαγίας, έχετε πρόσβαση σε αυτή την παραλία.

Είναι μεγάλη σε έκταση, με διάφανα νερά και όμορφα βότσαλα. Μπορείτε να κατέβετε από τα σκαλάκια που έχει σε διάφορα σημεία της.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

 

 

Περισσότερα...

Αγία Πελαγία - Κύθηρα

agia-pelagia-11

 

Είναι η παραλία του χωριού της Αγίας Πελαγίας.

Στο μεγαλύτερο μέρος της είναι οργανωμένη και έχετε τη δυνατότητα από την ξαπλώστρα σας να παραγγείλετε τον καφέ ή το αναψυκτικό σας.

Όλα τα μαγαζιά του χωριού είναι δίπλα σας.

 

 

Περισσότερα...

Άγιος Νικόλαος - Κύθηρα

Η παραλία του Αγίου Νικολάου, βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα του νησιού, κοντά στο φάρο του Καραβά. Ένα μικρό γραφικό εκκλησάκι χωρίζει την παραλία στη μέση, δημιουργώντας δύο κόλπους. Τα νερά εκεί είναι βαθιά και διάφανα. Η παραλία έχει λεπτό βότσαλο. Δεν είναι οργανωμένη και αρκετά απομονωμένη από τον κοντινότερο οικισμό. Σας προτείνουμε να προμηθευτείτε με ομπρέλες, νερό και σάντουιτς. Στα βράχια περιμετρικά της παραλίας και για τους λάτρεις της υποβρύχιας αναζήτησης, υπάρχουν πολλές πεταλίδες. Να έχετε μαζί σας μάσκα, βατραχοπέδιλα και μαχαίρι. Από την παραλία του Αγίου Νικολάου, μπορείτε να αγναντεύετε τα πλοία που περνάνε για τα άλλα νησιά. Η πρόσβαση είναι με χωματόδρομο μεγάλου μήκους.    

Φούρνοι - Κύθηρα

fournoi-01Οι Φούρνοι είναι ένας μικρός κολπίσκος στο βόρεια τμήμα του νησιού.

Περνώντας το χωριό του Καραβά και συνεχίζοντας για Πλατιά Άμμο θα συναντήσετε ταμπέλα και θα στρίψετε δεξιά.

Η παραλία έχει λεπτό βότσαλο, διάφανα νερά και είναι οργανωμένη με καντίνα, ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Έχει πρόσβαση με χωματόδρομο.

 

Περισσότερα...

Πλατιά Άμμος - Κύθηρα

Στο βόρειο τμήμα του νησιού, στο χωριό Πλατιά Άμμος, βρίσκεται η παραλία του οικισμού. Μεγάλη σε έκταση παραλία, με βότσαλο και καταγάλανα νερά προσφέρει ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στα μαγαζάκια του χωριού σε κοντινή απόσταση, μπορείτε να πιείτε κάτι δροσιστικό ή να γευματίσετε στα γραφικά ταβερνάκια, με θέα την Ελαφόνησο.  

Αβλέμονας - Κύθηρα

ablemonas-01Στην πλατεία του χωριού θα συναντήσετε το γραφικό λιμανάκι του Αβλέμονα.

Δεν έχει παραλία, αλλά κατεβαίνοντας λίγα σκαλάκια μπορείτε να κάνετε μια βουτιά στα γαλαζοπράσινα νερά του. Τα παιδιά μπορούν να κολυμπήσουν ενώ εσείς θα χαλαρώνετε στα γραφικά ταβερνάκια, σε κοντινή απόσταση.

Περπατώντας από την πλατεία του χωριού και περνώντας το μεγάλο πηγάδι, φτάνετε σε δεύτερο λιμανάκι.

Περισσότερα...